Enerjisa Üretim, Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nde kapasite artırdı
İSTANBUL, (DHA)- Elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, Türkiye'nin ilk hibrit güneş enerjisi santrali yatırımlarından biri olan Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nde kapasite artışına giderek 11,88 MW ek kurulu güç ile üretime başladığını duyurdu. Yıllık 549,2 GWh üretim kapasitesine sahip rüzgâr santrali, güneş enerjisi santralinin hibrit şekilde hayata geçmesi ile toplamda yıllık 568,3 GWh üretim kapasitesine sahip olacağı belirtildi.
YEKA-2 kapsamında temiz enerji yatırımlarında atılıma imza atan Enerjisa Üretim, Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nde halihazırda 143 MW kurulu güçle hizmet veren güneş enerjisi yatırımını 11,88 MW’lık ek kapasite ile büyüttü. Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali’nde 52 adet rüzgâr türbini ve 22 bin 200 adet 535 W gücünde çift yüzlü -bifacial- güneş paneli yer alıyor. Yıllık 549,2 GWh üretim kapasitesine sahip rüzgâr santrali, güneş enerjisi santralinin hibrit şekilde hayata geçmesi ile toplamda yıllık 568,3 GWh üretim kapasitesine sahip olacak.
Enerjisa Üretim, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapacağı yatırımla 5 bin MW kurulu güç hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Şirket, üç yıl içinde en az 150 MW hibrit güneş enerjisi santrali yatırımıyla hem bu amacına ulaşmayı hem de Türkiye'nin yenilenebilir enerji kapasitesini önemli ölçüde artırmayı hedeflediğini belirtti. Rüzgar yatırımlarını da üç yıl boyunca artıracağını belirten olan şirket; Balıkesir RES, Çanakkale RES, Akhisar RES, Erciyes RES ve Dağpazarı RES gibi faal tesislerin yanı sıra YEKA-2 kapsamında devreye alınacak yatırımları da üç yıl içinde tamamlanmış olacağını açıkladı.
“MEVCUT ÜRETİMİMİZİN YÜZDE 60’YA YAKINI YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN GELİYOR”
Toplam kurulu güç hedefini 5 bin MW olarak açıklayan Enerjisa Üretim’in CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, yenilenebilir enerji alanındaki büyüme hedefleri ile ilgili olarak şunları ifade etti:
“Bin MW’lık YEKA-2 projelerinin de tamamını üstlendik. Türkiye’nin enerjideki gelecek hedeflerine önemli katkı sunacak bu santraller için 1,2 milyar dolarlık bir yatırım yaptık. Mevcut üretimimizin yüzde 60’ya yakını yenilenebilir kaynaklardan geliyor. Bunu kısa sürede yüzde 60’ın üzerine çıkaracağız. Hedefimiz birkaç yıl içerisinde bu santrallerin çok önemli bir kısmını hayata geçirmek ve toplam kurulu gücümüzü 5 bin MW üstüne taşımak.”
Benzer Haberler
Pegasus, yurt dışı ve KKTC uçuş paketlerini yeniledi
Rapor: Asgari ücretlinin ortalama bir konuta sahip olması için 17 yıl gerekiyor
UND Başkanı Aras: Biz hizmet ihraç ediyoruz
Gıda güvenliği ve israfına yönelik Gıda Bankacılığı Zirvesi gerçekleştirildi
Vepara ve AustriaCard Türkiye’den ön ödemeli kartlar alanında iş birliği
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras oldu
DeFacto, Kazakistan’daki mağaza sayısını 36’ya yükseltti
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız